VISSCH FESTIVAL SCHEVENINGEN

Naar aanleiding van het aankomende VISSCH festival zijn we op zaterdag 23 juni uitgenodigd in de Kookstudio van Robert Siedenburg om alvast een kijkje in de keuken te krijgen.

Scheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We werden ontvangen door de voorzitter van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, Mathijs den Heijer, waarbij hij sprak over het belang en de voordelen van lokaal gevangen vis.

De Noordzeevis uit Scheveningen is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super vers en duurzaam.

Daarom verdient juist de Noordzeevis extra aandacht. De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil de consumptie van Noordzeevis uit Scheveningen stimuleren door het herkenbaar te maken en de verkrijgbaarheid ervan te vergroten.

Na deze korte introductie over het belang van de Noordzeevis, was het tijd om een short aan te trekken en aan de slag te gaan met deze vers gevangen vis. Onder begeleiding van Chefkok Robert Siedenburg, gingen we aan de slag met het fileren en bereiden van de Schol. Deze noordzeevis staat dit jaar centraal tijdens het VISSCH festival. Robert had een culinair recept voor ons klaar liggen, waarbij de Schol op een speciale manier werd bereid in combinatie met een zomers salsa en risotto. Uiteraard mochten we daarna ook gelijk genieten van onze creaties in combinatie met een kleine wijnproeverij onder leiding van Thijs van Schelven (van Wine & Spritis).

Het culinaire visfestival VISSCH vindt aankomend weekend plaats – van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli – in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag.

Dit unieke foodfestival laat de visliefhebber zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij en restaurants allemaal te bieden hebben.

Je kan hier genieten van heerlijk bereide vis uit de Noordzee in combinatie met een drankje en live muziek. Bij VISSCH proef je niet alleen de vis, maar ook de cultuur van Scheveningse visserij. Iedereen is welkom en de entree is gratis!

Data en tijden:
Vrijdag 29 juni – 17 tot 22 uur
Zaterdag 30 juni – 12 tot 22 uur
Zondag 1 juli – 12 tot 19 uur

Locatie:
Visafslag Scheveningen (Tegenover vishandel Simonis)
Visafslagweg 1
2583 DM Den Haag

Let op dat ook dit weekend de Volvo Ocean Race in Scheveningen plaats vindt, dus het is gezellig druk. Voor meer informatie: www.vissch.nl

Bekijk hieronder alle foto’s van deze middag in de kookstudio van Robert Siedenburg:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *